Bokomslag

Telia – Alliansregeringen och korruptionen

TELIA – Alliansregeringen och korruptionen är en sann berättelse om hycklande politiker, hänsynslösa oligarker och korrupta makthavare. Nepotism, hot och mutor förekommer flitigt, liksom avlyssning och kränkande av mänskliga rättigheter. Miljardbelopp byter ägare utan att vare sig sanktioneras eller redovisas. Vissa människor dör och andra försvinner spårlöst.

mån23nov

Svindlande Teliaaffärer

Staten och kapitalet satt länge i samma båt. De tog fram produkter, exemplevis Wallenbergarnas Ericsson utvecklade telefoner och mobiltelefoni med statens televerk. På Televerket arbetade statstjänstemän på i praktiken livslånga anställningar i ett statsverks ämbetsmannakultur. Men marknadens nya vindar kom. Statsverket blev några år in på 90-talet statligt bolag. Det blev konkurrensutsatt, om telefoni, även […]

kultur60

Staten är största ekonomiskurken

Björn Gunnarsson läser Patricia Hedelius kritiska bok om Telias affärsskandaler och granskar inte bara kapitalet, utan fram- för allt staten, en aktör som inte tycks vara särskilt bra på företagarverksamhet.

Nyhetsrummet - Patricia Hedelius

Telia skadar Thedéens förtroende

Dagens tema i Nyhetsrummet är Telia. Bolagets kvartalsrapport kom idag och trots odramatiska siffror är operatören återigen i hetluften för eventuella mutaffärer.

EFN - Patricia Hedelius

Alliansregeringen hade kunnat stoppa Telias affärer

Den 18 april 2012 avslöjar Uppdrag Granskning att TeliaSonera i hemlighet samarbetar med diktaturerna i Uzbekistan, Kazakstan, Tadzjikistan, Azerbajdzjan, Georgien och Vitryssland.

Bokomslag

En rafflande Teliadeckare

Det var framförallt stark politisk press som gjorde att delstatliga Teliasoneras affärer i Eurasien spårade ur. Det är den enda rimliga tolkning man kan göra när man läser Patricia Hedelius nya bok, Telia – Alliansregeringen och korruptionen.

Artikel - Patricia Hedelius

Svindlande affärer och hycklande politiker

TELIA SONERA BAKOM KULISSERNA Hycklande politiker, hänsynslösa oligarker och korrupta makthavare. Sammanslagningen av svenska Telia och finska Sonera utgör upptakten på en otrolig historia. Här är ett exklusivt utdrag ur SvD-journalisten Patricia Hedelius bok om Telia.

Artikel - Patricia Hedelius

Unik inblick i Telias tvivelaktiga affärer

TELIA SONERA-BOK I boken ”Telia – Alliansregeringen och korruptionen” har SvD-reporten Patricia Hedelius fått en unik inblick i turerna kring bolagets tvivelaktiga affärer i Eurasien. För första gången avslöjas hur den tidigare ledningen agerade och hur nuvarande vd Johan Dennelind har misslyckats med att identifiera ljusskygga aktörer som bolaget samarbetar med. SvD Näringsliv publicerar här ett urval.