Telia – Alliansregeringen och korruptionen

TELIA – Alliansregeringen och korruptionen är en sann berättelse om hycklande politiker, hänsynslösa oligarker och korrupta makthavare. Nepotism, hot och mutor förekommer flitigt, liksom avlyssning och kränkande av mänskliga rättigheter. Miljardbelopp byter ägare utan att vare sig sanktioneras eller redovisas. Vissa människor dör och andra försvinner spårlöst.

Men det mest uppseendeväckande med TeliaSoneras historia är kanske inte de spektakulära händelserna i länder som Uzbekistan och Vitryssland utan det som utspelat sig i Sverige, i maktens korridorer i Rosenbad.

Idag är det ingen som säkert vet vem eller vilka som bär det yttersta ansvaret för det statliga Televerkets metamorfos. Ingen har kunnat stoppa de oetiska affärerna med skrupelfria makthavare i forna sovjetrepubliker. Här får du reda på spelet bakom kulisserna och bakgrunden till TeliaSoneras tvärvändning och beslutet att lämna marknaderna.

Patricia Hedelius är börskrönikör och ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon har tidigare arbetat på Dagens Nyheter och Affärsvärlden.


 

För mer information, välkommen att kontakta
Tiina Nevala, tiina.nevala@massolit.se, tel: 08-409 307 03.